Alkuperäiset Saunasite sivut on tehty vuosina 1996-1997, jonka jälkeen sivuja ei ole päivitetty. Nyt päivitetään.

En kirjoita sivuja uudestaan, vaan lisään kunkin kappaleen loppuun lisäkappaleen, jossa selostan viimeaikaista kehitystä ja korjaan aiempia mielipiteitäni. Näin menetellen säilyy sivujen autenttisuus ja aiemmin sivut lukeneiden ei tarvitse kahlata koko tekstiä muutosten löytämiseksi.

Eniten uutta luettavaa on saunan rakentamiseen, mitoitukseen, eristykseen ja ilmanvaihtoon liittyvissä jutuissa.

Olen luonteeltani toisinajattelija ja anarkisti, mistä johtuen en noudata enkä hyväksy mitään sellaisia määräyksiä ja ohjeita, jotka eivät perustu terveeseen järkeen.

Sivuilla kerrotaan se, mikä on järkevää eikä sitä mitä erilaiset määräykset sanovat. Määräysten noudattamisen järkevyyttä pohtiessa kannattaa muistaa, että hometaloja ei ollut ennen 1970-luvun energiakriisiä ja siitä polveutuvia viranomaismääräyksiä, joita noudattaen hometalot on rakennettu.

Samalla aloitan uudestaan vastaamisen lukijoiden esittämiseen kysymyksiin. Teen sen keskustelupalstalla muun keskustelun lomassa.

Olemme löytäneet kauan kadoksissa olleet aiemmat kysymykset vuosilta 1997-2004, joista näkyy ajankuva saunan kehityksestä.

Sisällysluettelo, Keskustelu, vanhat kysymykset

Updated 1.6.2010

Tervetuloa sivuillemme, joilta löydät kaiken tietämisen arvoisen saunasta: Katsauksen saunan syntyyn, löylyjen salaisuuden eli mitä saunassa todella tapahtuu, muistilistan siitä mitä hyvän saunan rakentamisessa täytyy ottaa huomioon - miksi ja miten. Sivujemme sisällyskartta löytyy sisällysluettelosta.

Kysymyksiä ja vastauksia sivullamme on kysymyksiä saunasta ja vastauksia saunasta vuosilta 1997-2004. Iän paljouden ja ajan puutteen takia olen joutunut lopettamaan vastailun. Aloitan uudelleen vastailun supistetussa muodossa eli vastaan vain periaatteellisiin kysymyksiin ja sellaisiin kysymyksiin, joihin ei löydy vastausta sivuiltamme tai aiemmista vastauksista. Kysymykset voitte lähettää oheisen Älykiuas linkin kautta yhteystiedoista löytyvään osoitteeseen.

Lukijoiden On-line sivuilla voitte lähettää kommenttejanne meille ja muille lukijoille. Voitte käyttää sivuja esimerkiksi etsiessänne saunaan liittyviä palveluksia ja myös tarjotaksenne palveluksia.

Sivumme ovat tutustumisen arvoisia jo pelkästään siksi, että tekstiä havainnollistetaan loisteliaalla kuvituksella, joka kokonaisuudessaan - piirroshahmoja myöten on 3-D toteutusta. Kuvia klikkaamalla saatte kuvat suuremmiksi.

Englanninkieliset keskustelusivut ovat mielenkiintoista luettavaa, sillä niillä on luettavissa se, mitä Suomen ulkopuolella luullaan ja tiedetään saunasta. Englannin kielisillä sivuilla on käsitelty hyvinkin yksityiskohtaisesti monia oleellisesti saunaan liittyviä kysymyksiä kuten ilmanvaihtoa, joka on oleellisen tärkeä hyvän saunan edellytys.


Tapio Yli-Kovero
päätoimittaja

Updated 5.11.2007

CopyrightŠ Sauna Site Oy 1997-2007. All rights reserved.
Please read our legal notice before accessing of our pages.

[Back to The Main Page]